Keeping the “Heart” in Old Family Favorites
por
Gatimi
|
|
Mbajtja e "Heart" në familje e vjetër Favoritet Zemra ngrënies Ushqimi i shëndetshëm nuk do të thotë duke i dhënë disa nga ata shumë-recetave të pasur të preferuar të familjes. Me disa ndryshime, ju mund të mbani zemrën dhe shtoni shëndetësor. Ja se si: Përgjithshëm Substitutions Qumësht / Krem / tharbem krem ● Cook me lowfat (1 yndyrë për qind) ose yndyrë falas thatë ose avullohem qumësht, në vend të tërë ose krem qumësht. ● Në vend të salcë kosi, përzierje 1 lowfat filxhan, pakripur vilë djathi me 1 lugë gjelle qumësht pa yndyrë dhe 2 tablespoons lëng limoni, ose zëvendësim të thjeshtë, kos pa yndyrë ose lowfat ose salcë kosi. Erëza / Flavorings ● Përdorni një shumëllojshmëri e bimëve dhe erëza në vend të kripës (shih faqe 17). ● Përdorimi ulët natriumi dhe broths supë, në vend të bouillons rregullt dhe broths. ● Përdorni një sasi të vogël skinless tymosur gji gjeldeti, në vend e fatback në përmbajtje yndyrë të ulët por mbaj shije. ● kofshët Përdorimi skinless pule, në vend të kockave qafë. Vajrat / Gjalpë ● Përdor vaj gatimi llak yndyrë të ulët dhe kalorive. ● Përdorni një sasi të vogël vaj perimesh, në vend të pasuroj, gjalpë, ose yndyrna të tjera që janë të vështirë në temperaturë dhome. ● Në përgjithësi, margarines dietë nuk janë të përshtatshme për pjekje. Në vend të kësaj, për të ulur ngopur yndyrë, përdorni margarinë rregullt e butë bërë me vaj perimesh. Zgjidhni margarinë ● që listat e naftës si lëng perimesh e parë përbërës në etiketën e ushqimit. Vezë ● Në pjekje apo gatim, përdorimi i 3 vezë e bardhë e verdhë veze 1 veze, në vend 2 vezë të tërë, ose 2 bardhë veze ose 1 / 4 filxhan të zëvendësim vezë, vend krejt 1 vezë. Për mish dhe Shpendët ● Zgjidhni një prerje të ligët të mishit (shih faqe 22) dhe për të hequr çdo të dukshme i shëndoshë. ● lëkurë Hiq nga pulave dhe pulave të tjera para gatimit. Për Sandwiches dhe Sallatat ● Në salads dhe sanduiçe, përdorimi pa yndyrë ose lowfat salcë, kos, ose majonezë, në vend të versioneve të rregullt. ● Për të bërë një sallatë salcë, përdorimin e barabartë të ujit pjesë dhe uthull, dhe gjysmë të naftës më shumë. ● salads garniturë me fruta dhe perime. Për Soups dhe Stews ● yndyrë Hiq nga broths shtëpi, supave, dhe Stews nga përgatitjen e tyre para dhe trishtues tyre. Para reheating dish, lift off the hardened fat that formed at the surface. Nëse nuk kanë kohë për të dridhura gjellë, atëherë nxjerr në shitje një kube më pak akull sipërfaqe e lëngshme të ngrohtë për të kalit yndyrë. Më pas, hiqni dhe hidhni yndyrë. ● llak Përdorimi gatim, ujit, apo aksioneve të sauté qepë për salcë Stews, supave, dhe salcat. Për Breads ● Për të bërë muffins, breads shpejtë, dhe biskota, përdorimi jo më shumë se 1-2 lugë yndyrë për çdo filxhan miell. ● Kur bën muffins ose breads shpejtë, përdorni tre pjekur, shumë edhe-banane pure, në vend të 1 / 2 filxhan gjalpë ose vaj. Ose, zëvendësues një filxhan të applesauce për një filxhan gjalpë, margarinë, vaj, ose shkurtim-you'll të marrë më pak i qullur yndyrë dhe kalorive të pakta. Për Desserts ● Për të bërë një kore byrek, përdorni vetëm 1 / 2 filxhan margarinë për çdo 2 gota miell. ● Për desserts çokollatë, 3 përdorni lugë kakao, në vend të 1 ons e çokollatë pjekje. Nëse yndyrë është i nevojshëm për të zëvendësuar atë në çokollatë, shtoni më pak ose 1 lugë gjelle vaj perimesh. ● Për të bërë ëmbëlsira dhe e butë-drop cookies, përdorimi jo më shumë se 2 lugë yndyrë për çdo filxhan miell.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Komento edhe ti:
Post a Comment