Salt—How Can I Reduce the Amount of Salt I Eat?
por
Gatimi
|
|
Shumica e amerikanëve ha shumë kripë (klorid natriumi). Ju mund ndihmë të mbrojtur veten kundër presionit të lartë të gjakut dhe kështu zemrën sëmundje e goditje-duke ulur sasinë e kripës dhe të tjera format e sodiumit në dietën tuaj. Siç vuri në dukje në faqet 4 dhe 7, të përpiqet të konsumojnë jo më shumë se 2.400 milligrams e sodiumit një ditë ose, nëse ju mund 1.500 milligrams një ditë. Kjo përfshin të gjitha kripë dhe natriumi në dietën tuaj, nëse shtuar në tavolinë apo në gatim, ose tashmë në ushqime të përpunuara. Kutia në faqet 10-11 ofron këshilla se si të përdorni etiketat e ushqimeve për të gjetur produkte të ulët sodium. Këtu janë disa këshilla mbi mënyrat që ju mund të reduktojë futje tuaj kripe dhe natriumi: ● Përdorimi reduktuar ose pa kripë natriumi shtuar produkteve. Për shembull, zgjedhin të ulët ose të reduktuar natriumi, ose pa kripë shtuar versionet e ushqime dhe condiments kur në dispozicion. ● Blej freskëta, të ngrira, ose konservuar "pa kripë shtuar" perime. ● pulave Përdorimi i freskët, peshk, dhe mish mbahem në të, në vend se të konservuar, tymosur, ose lloje të përpunuara. ● Zgjidhni gati-të-ngrënë mëngjes drithërat që janë më të ulëta në sodium. ● Limit ushqime të shërimit (të tilla si proshutë dhe proshutë), ushqime të paketuara në shëllirë (të tilla si turshi, perimet turshi, ullinj, dhe lakër turshi), dhe condiments (të tilla si msg, rrikë, keçap, dhe prevede Barbecue). Versionet Limit edhe më të ulëta natriumi e soje salcë dhe salcë teriyaki-trajtojnë këto condiments edhe ju kripë tryezë. ● Të jetë me erëza në vend të kripur. Në gatim dhe në tryezë, aromë ushqime me herbs, erëza, limon, bli, uthull, kripë dhe erëza pa - blends. ● Cook oriz, makarona, drithëra dhe pa kripë të nxehtë. Pritini prapa çastit ose salcë oriz, makarona, drithëra dhe mixes, e cila zakonisht kanë shtuar kripë. ● Zgjidhni "komoditet" ushqime që janë më të ulëta në sodium. Pres përsëri në darka të ngrira, enët e përziera si pica, të paketuara mixes, supave apo broths konservuar, dhe dressings sallatë-këto shpesh kanë një shumë natrium. ● Shpëlaj konservuar ushqimet, të tilla si ton, për të hequr disa sodium.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Komento edhe ti:
Post a Comment