Tensioni i lartë
por
Gatimi
|
|
Gjithashtu bënë thirrje hipertensionit, ky kusht që ju vë në rrezik për sëmundje të zemrës dhe goditje në tru. Ushqimi luan një rol të madh në rastin e juaj zhvillimin e tensionit të lartë. Pas një plani të hahet i ulët në i ngopur dhe yndyra cholesterol, dhe në përgjithësi të moderuar yndyrë është i rëndësishëm për shëndetin e zemrës në përgjithësi dhe mund të ndihmojë për të parandaluar ose kontroll të lartë tensioni i gjakut. Një përbërës kryesor i këtij plani duhet të jetë reduktimi i futje të kripës tuaj (sodium chloride) dhe forma të tjera të natriumi. Vetëm sasi të vogla të kripës në ushqime të ndodhë natyrshëm. Në vend të, shumica e amerikanëve konsumojnë kripë është shtuar gjatë përpunimi i ushqimit, në përgatitjen në shtëpi, apo në një restorant. Nga prerjet prapa kripë, ndoshta ju do të zvogëlohet për shijen tuaj se me kalimin e kohës. Mundohuni të konsumojnë jo më shumë se 6 gram (rreth 1 lugë çaji) e Tabela e kripë në ditë. Kjo e barabartë me 2,4 gram (2400 milligrams) e natriumi një ditë. Studime të tilla si dietik qasjet në Stop hipertensionit gjyqi, ose dash, tregojnë se personat me ose në një rritje të rrezikut të zhvillimin e tensionit të lartë mund të ndihmojnë në kontrollin ose për të parandaluar me kusht nga reduktimi i mëtejshëm table-kripa në 4 gram (ose 2 / 3 lugë çaji) një dita. Kjo e barabartë me 1,5 gram (1500 milligrams) natriumi e një ditë. Si arrin të përfshijë GJITHA kripë dhe natriumi-konsumuar që përdoret në gatim dhe në tryezë, si dhe të përgatitur në ushqimet.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Komento edhe ti:
Post a Comment